LJUDI

STRAST

PROFILI

Dobrodošli u Profine!

O nama

Profine je Vaš snažan partner!

Kao grupa tvrtki kojom upravlja vlasnik, težimo održivom razvoju usmjerenom na rast. Kupac je naš fokus.
Profine karakteriziraju kvalitetno razmišljanje, inovativna snaga, učinkoviti procesi i osjećaj odgovornosti. Potraga za izvrsnošću u svim područjima naša je pokretačka snaga. Blisko partnerstvo s našim klijentima temelj je našeg uspjeha.
Uvjereni smo da ćemo ovim snažnim vrijednostima postići naš cilj: želimo biti vodeća svjetska tvrtka za PVC profile i panele za građevinsku stolariju.
Vlasnik i CEO

Dr. Peter Mrosik

Dug je put pređen do profila za prozore i vrata kakve danas poznajemo: povećanom dubinom ugradnje i inteligentnim rasporedom komora omogućeno je smanjenje vizualne širine profila i njihov „vitak“ izgled kod ugrađenih prozora, dok su istovremeno dimenzije elemenata, zahvaljujući poboljšanoj statici, znatno povećane. Od početne, relativno skromne palete došlo se do današnjeg, gotovo neograničenog izbora boja i površinskih obrada, a posebnu revoluciju predstavljaju fuzijski sustavi, jedinstvene kombinalcije aluminija i PVC-a, kod kojih svaki materijal pokazuje svoja najbolja svojstva – spoj elegancije i visoke stabilnosti aluminija sa superiornom izolacijom i ekonomičnošću PVC materijala.
U svim ovim tehnološkim inovacijama prve, pionirske korake napravile su tvrtke članice Profine Grupe: Trocal, Kömmerling i KBE. Sasvim razumljivo, jer je upravo od tuda izašao i prvi serijski proizveden prozor u svijetu, onaj Trocalov iz davne 1954. godine. Vjerojatno je teško naći bolji dokaz važnosti inteligentnog dizajna od Trocal, Kömmerling i KBE 76 – milimetarskih sustava koji zauzimaju središnje mjesto u profineovoj ponudi i čine njen tržišno dominantan dio, dok najnoviji flagship profili Trocal 88, Kömmerling 88 i KBE 88 predstavljaju istinski premium segment, ne samo u ponudi tvrtke, nego i na tržištu općenito. Naime, njihovi 76- milimetarski prethodnici već su dotakli čarobnu vrijednost Uf od 1,0 W/(m 2 K) u standardnoj izvedbi
(sklop okvir-krilo-letvica za ostakljenje + dva ojačanja), a novi sustav je tu granicu prešao. Ovdje se ne radi o pukoj igri simboličnim brojkama, postignuti koeficijent 0,95 W/(m 2 K) omogućio je izradu prozora za pasivnu gradnju bez ikakvih modifikacija i dodataka. Upravo na primjeru Profine-ovih brandova Trocal, Kömmerling i KBE može se na najbolji način vidjeti suvremeni pristup dizajniranju prozorskih sustava. Naime, svojevrsni modularni princip omogućuje gotovo neograničeno širenje palete varijanti unutar sustava, od osnovnog profila klasične bijele boje sa svilenkastim površinskim sjajem, preko velikog izbora trendy površina u boji i laminata s atraktivnim teksturama drveta ili metala do visokovrijednih fuzijskih alu-PVC oblikovnih izvedbi.
Profine Croatia društvo s ograničenom odgovornošću
Uprava: Aleksandar Terer
Sjedište tvrtke: Velika Gorica HR, Vukomerička 3
Upisano pri Trgovačkom sudu u Zagrebu pod
brojem MBS 080156812
VAT broj: HR82963724715
OIB: 82963724715 MB: 1304194
Bankovna veza: RBA d.d.
IBAN HR19 24840081100890158
SWIFT adresa: RZBHHR2XXXX
Tem. kapital: 178.000.00 kn uplaćen u cjelosti.

VAŠA

PROFINE

SNAGA

Mjerite nas po rezultatu.

Pod robnim markama KÖMMERLING, KBE i TROCAL proizvodimo diljem svijeta plastične profile za prozore i vrata, sustave zaštite privatnosti - rolete i grilje te PVC panele. Profine GmbH - International Profile Group - nastala je 2003. godine spajanjem profilnih djelatnosti HT TROPLAST-a pod jedan krov. Sjedište tvrtke Profine nalazi se u Troisdorfu, Sjeverna Rajna-Vestfalija.
Direktori profine grupe su dr. Peter Mrosik (upravljački partner) i Marc Böttger (CFO). Naša tvrtka je vodeći svjetski dobavljač u industriji profila, isporučujući svoje proizvode u više od 100 zemalja.
Konsolidirani promet od preko 700 milijuna eura i proizvodni kapacitet od oko 450.000 tona visokokvalitetnih profila godišnje dokaz su naše kompetencije i opravdavaju povjerenje naših kupaca.
Profine je poslodavac za preko 3000 zaposlenika na 29 lokacija u 23 zemlje. U Njemačkoj proizvodimo u tvornicama Berlin i Pirmasens.
O nama

RAZNOVRSNOST

ISKUSTVO

KVALITETA